Start >
Recept:
Dubbel fördeg med rågmjöl
Dubbel fördeg med rågmjöl
Portioner:
Källa: Bakasurdeg.se
Visa alla recept för: Bakasurdeg.se
Ingredienser:
150g surdegsgrund
150g Ekologiskt vetemjöl special
150g Ekologiskt rågmjöl
300g vatten
Gör så här
Dubbel fördeg kan användas när man gör ett dubbelbak på mina (Bakasurdeg.se) recept.
Jag brukar blanda min fördeg direkt i assistentkitteln.
Breoende på om surdegsgrunden kommer direkt från kylen eller är rumstempererad så ska vattnet ha samma temperatur.
Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.
Tillsätt 150g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 150g vetemjöl, nollställ, 150g rågmjöl, nollställ och sist 300g vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.
Täck med handduk eller liknande, själv använder jag locket från min plastlåda.
Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Jag använder skåpet ovanför kylen (24 grader)
När fördegen är bubblig är den klar.
Skriv ut receptet
Tipsa en kompis om receptet
Lägg till en bild till receptet
Dela med dig av denna sida:
Kommentarer (0)
Andra populära recept inom samma kategori