Start > Recept: Dubbel fördeg med rågmjöl

Dubbel fördeg med rågmjöl

Portioner:
Källa: Bakasurdeg.se
Visa alla recept för: Bakasurdeg.se



Bakasurdeg Dubbel fördeg med rågmjöl



Ingredienser:
150g surdegsgrund
150g Ekologiskt vetemjöl special
150g Ekologiskt rågmjöl
300g vatten

Gör så här
Dubbel fördeg kan användas när man gör ett dubbelbak på mina (Bakasurdeg.se) recept.

Jag brukar blanda min fördeg direkt i assistentkitteln.

Breoende på om surdegsgrunden kommer direkt från kylen eller är rumstempererad så ska vattnet ha samma temperatur.

Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.
Tillsätt 150g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 150g vetemjöl, nollställ, 150g rågmjöl, nollställ och sist 300g vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.

Täck med handduk eller liknande, själv använder jag locket från min plastlåda.

Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Jag använder skåpet ovanför kylen (24 grader)

När fördegen är bubblig är den klar.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Kommentarer (0)


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori




Matbloggstoppen