Portioner: Källa: Bakasurdeg.se Visa alla recept för: Bakasurdeg.se Ingredienser: 150g surdegsgrund300g Ekologiskt vetemjöl, (Gärna stenmalet) 300g kallt vatten Gör så här Dubbel fördeg kan användas när man gör ett dubbelbak på mina (Bakasurdeg.se) recept.Jag brukar blanda min fördeg direkt i assistentkitteln.Breoende på om surdegsgrunden kommer direkt från kylen eller är rumstempererad så ska vattnet ha samma temperatur.Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.Tillsätt 150g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 300g mjöl, nollställ, 300g vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.Täck med handduk eller liknande, själv använder jag locket från min plastlåda. Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Jag använder skåpet ovanför kylen (24 grader)När fördegen är bubblig är den klar. Se bild 2.
Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)