Start > Recept: Fördeg med rågmjöl

Fördeg med rågmjöl

Portioner:
Källa: Bakasurdeg.se
Visa alla recept för: Bakasurdeg.se



Bakasurdeg Fördeg med rågmjöl



Ingredienser:
100g surdegsgrund
75g Ekologiskt vetemjöl special
75g Ekologiskt rågmjöl
150g ljummet vatten

Gör så här
Jag brukar blanda min fördeg direkt i assistentkitteln.

Koka upp vatten och låt svalna till ca 40 grader.

Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.
Tillsätt 100g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 75g vetemjöl, nollställ, 75g rågmjöl, nollställ och sist 150g ljummet vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.

Täck med handduk eller liknande, själv använder jag locket från min plastlåda.

Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Jag använder skåpet ovanför kylen (24 grader)

När fördegen är bubblig är den klar.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Kommentarer (2)

  • Skriven av Jojo, 2011-10-28 13:12:40
  • Lägger du plast ovanpå fördegen? Det ser ut så på bilden.


  • Skriven av Ulf Frisesdal, 2012-10-20 10:33:05
  • Hej.
    Efter 12 timmars jäsning blev det bubblor, men fördegen har inte fått en större volym. Blev det rätt?
    Uffe



Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori




Matbloggstoppen