Start >
Recept:
Vetesurdegsgrund
Vetesurdegsgrund
Portioner:
Källa: Bakasurdeg.se
Visa alla recept för: Bakasurdeg.se
Ingredienser:
100g Ekologiskt vetemjöl.
120g vatten.
20g rivet äpple eller ekologisk honung.
Gör så här
Koka upp vattnet och låt svalna till 40 grader.
Riv äpple
Blanda mjöl, vatten och äpple i en 5 dl glasburk och rör om.
Konsistensen ska vara trögflytande.
Lägg på lock men skruva inte åt locket.
Låt stå varmt, 22 - 26 grader i 4 dagar.
Rör om morgon och kväll.
Dag 2 kväll, tillsätt 20g ekologiskt mjöl och 20g ljummet vatten. Konsistensen ska vara trögflytande.
Dag 4 kväll, Om den är bubblig och lite dallrig i konsistensen så är den klar. Om den inte är det så häll ut allt utom 30g och gå till Dag 2 kväll. Om den är klar så kan den förvaras i kylen och matas en gång i veckan, (se mata surdeg) eller i frysen.
Skriv ut receptet
Tipsa en kompis om receptet
Lägg till en bild till receptet
Dela med dig av denna sida:
Betyg 4,8 av 10 röster
Kommentarer (206)
Andra populära recept inom samma kategori