Start >
Recept:
Parmesan Bröd
Parmesan Bröd
Portioner: 1
Källa: Willie
Visa alla recept för: Willie
Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!
Ingredienser:
1 sats fördeg
1 paket torkade tomater (ca 200 gram)
3-4 dl färsk parmesan ost
5 dl vatten
ca 2 l vetemjöl, kanske mer
1 msk smör, att smörja brödformen/plåten med
Gör så här
Börja på morgonen göra fördegen med 2 dl vetemjöl, 2 dl vatten och lite surdegsgrund. Helst i en stor bunke.
Tillsätt på kvällen innan du går och lägger dig 2 dl mjöl och vatten igen. Du kan skippa detta om du inte vill ha så sur deg - dubbla då mängden vid första gången.
På morgonen därefter:
Riv osten fint, skär tomaterna i strimlor eller tärningar.
Tillsätt vattnet i fördegen och rör runt.
Häll i tomaterna och osten, rör runt ordentligt igen.
Rör sedan ner vetemjölet under stark omrörning tills den släpper skålen. Låt jäsa till dubbel storlek, kan ta några timmar. Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen försiktigt.
Jag gillar att använda en smord brödform till dessa, men du kan även smörja en plåt. Låt jäsa till dubbel storlek igen.
Ställ sedan i mitten av ugnen* tills brödet fått fin färg och låter ihåligt.
Eller kolla med termometer: ca 90 grader.
Det tar ca 30-45 min, kanske mer beroende på ugnen.
*Ett tips är att ha en plåt i ugnen som brödformen kan vila på.
Ta ut brödet ur brödformen och ställ på plåt i ca 5-10 min på en plåt eller tills botten inte känns så mjuk längre.
Brödet passar utmärkt till soppor eller bara en spännande smakupplevelse!
Skriv ut receptet
Tipsa en kompis om receptet
Lägg till en bild till receptet
Dela med dig av denna sida:
Kommentarer (0)
Andra populära recept inom samma kategori