Start > Recept: olivbröd

olivbröd

Portioner:
Källa: Deliverypizza
Visa alla recept för: Deliverypizza
Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
2 1/4 dl bröd och pizza vetemjöl
2 teskedar omedelbar torkad jäst
2 tsk strösocker
1 tsk havssalt
En kopp varmt vatten
2 grön lök, tunt skivad
1 dl urkärnade kalamataoliver, halverade
2 teskedar mjölk

Gör så här
1) Sålla 2 dl mjöl i en stor skål. Rör i jäst, socker och salt. Gör ett hål i mitten. Tillsätt vatten. Blanda väl för att bilda en mjuk deg. Vänd ut på ett lätt mjölat bakbord. Knåda i 10 minuter, gradvis lägga resterande mjöl, eller tills den är slät och elastisk.

2) Placera degen i en lätt oljad skål. Täck med lätt smord plastfolie. Ställ åt sidan på en varm plats i 1 timme eller till dubbel storlek. Värm ugnen till 190 ° C/170 ° C fläktdriven. Smörj en stor bakplåt.

3)Placera oliver på en tallrik. Klappa torrt med hushållspapper för att absorbera vätska. Använd din näve, stansa degen ner. Vänd ut på ett mjölat bakbord. Lägg lök och oliver. Knåda tills kombineras. Forma degen till en 20cm runda. Placera den förberedda fack. Borste med mjölk. Grädda i 35 till 40 minuter eller tills gyllenbrun och ihåligt när knackade på toppen. Stå på bricka i 5 minuter. Överföring till en tråd rack för cool. Servera.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Kommentarer (0)


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori
Matbloggstoppen