Prenumerera
|
Kontakta oss
|
Om Bakasurdeg.se
|
Översikt
Start
>
Tips
>
Kommentar om Överjäst
Överjäst, kommentarer och synpunkter
Överjäst
Man skulle kunna tro att den här degen är överjäst men brödet blev mycket bra.
Kommentarer
Skriven av Markus, 2011-03-01 18:07:17
Hej!
Jag har råkat ut för samma överjäst-scenario. Då jag inte hade tid att baka vid detta tillfälle tog jag ur några deciliter och matade degen med mindre mängd mjöl och vatten och lät den stå till dagen därpå i rumstemperatur. Till min förvåning när jag kom hem efter jobbet, taggad att ta tag i bakningen, var degen i det närmaste helt "ihop fallen" men med fortsatt fluffighet och luftbubblor. Min fråga är om du möjligen vet om surdegen är förstörd!?
Hoppas du kan hjälpa mig!
Tack på förhand
MVH//Markus
Skriven av Bakasurdeg.se, 2011-03-01 21:12:04
Hej Markus, Vet inte om jag riktigt förstår. Försökte du mata en deg som var färdigjäst i hopp om att kunna baka på den dagen efter?
Om man vill skjuta upp gräddningen av en deg så kan man stoppa in den i kylen.
En deg som fallit ihop är överjäst och det är nog bara att kasta och baka nytt.
/Daniel
Lägg till en kommentar
Sätt betyg:
Kommentar
Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
Sök recept
Varför surdeg?
Vad är surdeg?
Hur börjar man?
Recept...
Recept med bilder
Recept för källor
Recept A-Ö
Köpa surdegsbröd
Böcker
Bloggar
Länkar
Mjöler
Tillbehör
Tips
Parlör
Videoklipp
Forum...
Baktankar
Frågor & svar
Övrigt
Lägg till recept
Lägga till butik / bageri
Baka surdeg finns nu på facebook!
Kategorier
Ljusa bröd
Mörka bröd
Grova bröd
Fruktbröd
Smaksatta bröd
Skållade bröd
Söta bröd
Gott med bröd
Gott till bröd
Senaste recepten
Anis- och rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Baguette
Danskt rågbröd 2011
Tekakor på surdeg
Bakasurdegs ljusa
Anis bröd
Råg och dinkellimpa med lingon
Lantbröd med surdeg
Populäraste recepten
Levainbröd
Levain bräck
Bakasurdegs ljusa
Lantbröd med surdeg
Helgbak på levain med manitoba cream
Baguette
Anis- och rågbröd
Ciabatta
Grand Blanc
Grahamsbröd
Receptkommentarer
Tre frågor: 1) "Ekologiskt vetemjöl" i receptet, är
Vilken bra sida. Även om jag bakat i flera år så tar ja
Tack för en jättebra sida! Jag har precis testat min
Tack för en super bra sida. Har lyckats baka mitt surde
Hej! Väldigt intressant läsning och imponerande att du
Hej Jag har nu försökt ett antal gånger med att sätta
Jag har ingen assistent, bör jag införskaffa en eller g
Senaste foruminläggen
Påse för jäsning på plåt
Göra liten deg, vad ska jag tänka på?
Assistentfrågan
Köpa ny ugn, vilken ska jag välja som passar till att b
Flygresa
Mala eget mjöl för baket?
Hårt skal och mjuk insida, hjälp!
Varför mala sitt eget mjöl?
Glutentrådarna försvinner
Äta nygräddat bröd
Senaste tipsen
Söderberg & Sara
Hagabröd
Söderbergs bageri
Järna vedungsbageri
Saltå kvarn
Övriga kommentarer
Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :) M
Fy f-n vilket skit. Köpte från leverantör i Danmark mot
___________ ______ _______ ___________ ______ _______
cheap authentic nfl nioke jerseys (Juan) baltimore rave
bizz wholesale jerseys majestic mlb replica jerseys
cheap avalanche jrseys youth baaeball jerseys wholesale
cheap oregon ducks jerseys (Jordan) cheap manchester un
Taggar
baka surdeg surdegsbröd bröd levain kultur surdegsgrund recept