Start > Tips > Kommentar om Överjäst

Överjäst, kommentarer och synpunkter

Överjäst

Man skulle kunna tro att den här degen är överjäst men brödet blev mycket bra.




Kommentarer

  • Skriven av Markus, 2011-03-01 18:07:17
  • Hej!
    Jag har råkat ut för samma överjäst-scenario. Då jag inte hade tid att baka vid detta tillfälle tog jag ur några deciliter och matade degen med mindre mängd mjöl och vatten och lät den stå till dagen därpå i rumstemperatur. Till min förvåning när jag kom hem efter jobbet, taggad att ta tag i bakningen, var degen i det närmaste helt "ihop fallen" men med fortsatt fluffighet och luftbubblor. Min fråga är om du möjligen vet om surdegen är förstörd!?

    Hoppas du kan hjälpa mig!
    Tack på förhand
    MVH//Markus

  • Skriven av Bakasurdeg.se, 2011-03-01 21:12:04
  • Hej Markus, Vet inte om jag riktigt förstår. Försökte du mata en deg som var färdigjäst i hopp om att kunna baka på den dagen efter?

    Om man vill skjuta upp gräddningen av en deg så kan man stoppa in den i kylen.

    En deg som fallit ihop är överjäst och det är nog bara att kasta och baka nytt.

    /Daniel


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen