Start > Bloggar > Kommentar om glutenfribak.blogg.se

glutenfribak.blogg.se, kommentarer och synpunkter

glutenfribak.blogg.se

Jag heter Viveca Sylvén Kadesjö och är egen företagare. Företaget som jag är delägare i heter Nya MixWell AB
och vi tillverkar glutenfria produkter. Själv är jag inte glutenintolerant men är väldigt intresserad av att ta fram produkter och recept som är glutenfria och som smakar så gott att min familj, mina vänner och alla andra ska tycka att det är jättegott. Genom den här bloggen vill jag låta även dig kära besökare ta del av mina erfarenheter inom den glutenfria världen.


Länk: http://www.glutenfribak.blogg.seKommentarer

 • Skriven av Annette Nachtegaal, 2012-07-06 08:45:05
 • Hej Viveca, Jag bakar enl. Martin Johanssons recept vanligt surdegsbröd. Inget problem, brödet blir bara härligt seg aromatisk knaprig yta samt stora bubblor, MEN min make blir allt surare. Han är gluten allergiker, jag bakar bröd i bak maskin o den blir jätte god fast han längtar efter surdegsbröd den konsistensen o aromen. Har du recept ? NEJ JAG VILL INTE BAKA MED SURDEGS PULVER: Jag vill göra hans bröd som vårt, men då med glutenfria mjöler? HAr du recept, går det? MVH Annette

 • Skriven av Kristina, 2012-07-13 15:57:36
 • Jag lyckades till min dotter ta fram en glutenfri surdeg och använde endast denna - ingen jäst med andra ord. Bröden jäste jättebra och jag hade bättre resultat. Annars kan glutenfria bröd gärna lukta och smaka en del jäst.
  Men då hon inte är brödslukare/-gillare över lag, så la jag ner detta häftiga försök.
  Tyvärr är det ändå så att glutenfria bröd ALLTID kommer att smaka annorlunda. Det är ett annorlunda mjöl. Tyvärr. Det är att välja - att vara frisk och försaka vissa saker (vilket är lätt för en glutentålig att säga) eller att stoppa i sig och njuta en kort stund och sedan vara förstörd i kroppen i 14 dar...
  Surdegsgrunden startade jag precis som min vanliga - glutenfri mix, vatten och ett rivet äpple. Gick inte förrän tredje försöket, men lycka till!

 • Skriven av Soffor , 2012-09-20 08:28:31
 • trevlig information tack vare dela mig.

 • Skriven av Curt Hermelin, 2013-10-10 20:57:48
 • Hej, vi tillverkar en ekologisk vegan produkt som är baserad på groddat spannmål bl.a. dinkelvete, nakenhavre och gula ärtor. Konsumenter som är glutenintoleranta tycks kunna äta produkten utan att få besvär. Vi tror att detta beror på att groddprocessen har neutraliserat gluten och undrar nu om surdegsprocessen också s.a.s. förvandlar vetefröet på samma sätt och tar bort gluteneffekten. Skulle gärna vill ha dina synpunkter på detta.
  Mvh
  Curt Hermelin


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen