Prenumerera
|
Kontakta oss
|
Om Bakasurdeg.se
|
Översikt
Start
>
Bloggar
>
Kommentar om Sarabakar.se
Sarabakar.se, kommentarer och synpunkter
Sarabakar.se
Sara Wennerström
Bor:
Måndag till fredag bor vi mitt i Göteborg. Både Ante och jag har väldigt storstadstypiska projektledarjobb på byrå. På helgerna bor vi i Slöinge. Där finns vårt drömhus, Solhaga, som vi jobbar hårt för att återställa i originalskick så gott det går. Och ett kylskåp med surdegar. Och ett uthus med en gammal bakugn som enligt sotaren ska vara helt ok. Den behöver bara fixas till lite.
Bakgrund:
Jag har bakat i hela mitt liv. Det hela låg på en rimlig nivå tills min bror Kaspar skaffade en hushållsassistent från Electrolux. Och jag en Kitchen Aid. I samma veva gjorde jag ett reportage på Riddarbageriet där jag fick höra Johan Sörberg prata oavbrutet en hel natt om en brödkultur som ligger långt bort från Hönö och Skogaholm. Kaspar gav mig surdegarna han hade tjatat till sig på Thörnströms kök och jag började och köpa bagerimjöl på en lastbrygga i Högsbo industriområde. Hitta på egna recept och nya brödformat. Jag tycker på sätt och vis att själva bakningen är roligare än att äta brödet. Det är helt magiskt att man kan göra så fantastiska saker med enkla råvaror som mjöl, vatten och salt. Visst kan många av recepten verka ganska avancerade vid en första läsning. Men jag hoppas ändå kunna inspirera helt oerfarna hobbybagare att prova. Det är inte så himla komplicerat egentligen.
Länk:
http://www.sarabakar.se/
Kommentarer
Lägg till en kommentar
Sätt betyg:
Kommentar
Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
Sök recept
Varför surdeg?
Vad är surdeg?
Hur börjar man?
Recept...
Recept med bilder
Recept för källor
Recept A-Ö
Köpa surdegsbröd
Böcker
Bloggar
Länkar
Mjöler
Tillbehör
Tips
Parlör
Videoklipp
Forum...
Baktankar
Frågor & svar
Övrigt
Lägg till recept
Lägga till butik / bageri
Baka surdeg finns nu på facebook!
Kategorier
Ljusa bröd
Mörka bröd
Grova bröd
Fruktbröd
Smaksatta bröd
Skållade bröd
Söta bröd
Gott med bröd
Gott till bröd
Senaste recepten
Skållat surdegsbröd
Parmesan Bröd
olivbröd
Anis- och rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Baguette
Danskt rågbröd 2011
Tekakor på surdeg
Bakasurdegs ljusa
Populäraste recepten
Levainbröd
Levain bräck
Baguette
Bakasurdegs ljusa
Grahamsbröd
Helgbak på levain med manitoba cream
Grand Blanc
Rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Receptkommentarer
Hej, Jag är Engelskman och be om ursäkt i förhand för m
Inte dumt alls :)
Har provat att variera mjöl för att göra brödet lite gr
Håller med, måste blivit något fel. Sänkte mängden duru
Har bakat surdeg mest på känn tidigare och det blir lit
Varför vill alla använda manitobacream? Varför inte sat
Ursäkta franskan, men mängden vatten är helt åt helvete
Senaste foruminläggen
Varför blir degen "klistrig"?
Surdegjäsning i olika miljöer
Bakform
Köpa spannmål
Mindre surt?
Protein surdegsbröd?
Surdegen dubbleras ej
Mjuk skorpa
Torrt surdegsbröd
Möglig surdeg?
Senaste tipsen
Bensbyns brödbutik och café
Kaffestugan i Böda
Lokal
Björkaholms Bakarstuga
Stensö Hembageri
Övriga kommentarer
Vid större degar (4 limpor och uppåt) använder jag 35 c
Hej! Undrar om det är möjligt att få din e-postadres
http://www.ytterjarnaforum.se/vard-omsorg/gluten/?print
Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :) M
Fy f-n vilket skit. Köpte från leverantör i Danmark mot
Finns inte längre.
Är det glutenfritt?
Taggar
baka surdeg surdegsbröd bröd levain kultur surdegsgrund recept