Prenumerera
|
Kontakta oss
|
Om Bakasurdeg.se
|
Översikt
Start
>
Bloggar
>
Kommentar om Sarabakar.se
Sarabakar.se, kommentarer och synpunkter
Sarabakar.se
Sara Wennerström
Bor:
Måndag till fredag bor vi mitt i Göteborg. Både Ante och jag har väldigt storstadstypiska projektledarjobb på byrå. På helgerna bor vi i Slöinge. Där finns vårt drömhus, Solhaga, som vi jobbar hårt för att återställa i originalskick så gott det går. Och ett kylskåp med surdegar. Och ett uthus med en gammal bakugn som enligt sotaren ska vara helt ok. Den behöver bara fixas till lite.
Bakgrund:
Jag har bakat i hela mitt liv. Det hela låg på en rimlig nivå tills min bror Kaspar skaffade en hushållsassistent från Electrolux. Och jag en Kitchen Aid. I samma veva gjorde jag ett reportage på Riddarbageriet där jag fick höra Johan Sörberg prata oavbrutet en hel natt om en brödkultur som ligger långt bort från Hönö och Skogaholm. Kaspar gav mig surdegarna han hade tjatat till sig på Thörnströms kök och jag började och köpa bagerimjöl på en lastbrygga i Högsbo industriområde. Hitta på egna recept och nya brödformat. Jag tycker på sätt och vis att själva bakningen är roligare än att äta brödet. Det är helt magiskt att man kan göra så fantastiska saker med enkla råvaror som mjöl, vatten och salt. Visst kan många av recepten verka ganska avancerade vid en första läsning. Men jag hoppas ändå kunna inspirera helt oerfarna hobbybagare att prova. Det är inte så himla komplicerat egentligen.
Länk:
http://www.sarabakar.se/
Kommentarer
Lägg till en kommentar
Sätt betyg:
Kommentar
Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
Sök recept
Varför surdeg?
Vad är surdeg?
Hur börjar man?
Recept...
Recept med bilder
Recept för källor
Recept A-Ö
Köpa surdegsbröd
Böcker
Bloggar
Länkar
Mjöler
Tillbehör
Tips
Parlör
Videoklipp
Forum...
Baktankar
Frågor & svar
Övrigt
Lägg till recept
Lägga till butik / bageri
Baka surdeg finns nu på facebook!
Kategorier
Ljusa bröd
Mörka bröd
Grova bröd
Fruktbröd
Smaksatta bröd
Skållade bröd
Söta bröd
Gott med bröd
Gott till bröd
Senaste recepten
Anis- och rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Baguette
Danskt rågbröd 2011
Tekakor på surdeg
Bakasurdegs ljusa
Anis bröd
Råg och dinkellimpa med lingon
Lantbröd med surdeg
Populäraste recepten
Levainbröd
Levain bräck
Bakasurdegs ljusa
Baguette
Grand Blanc
Helgbak på levain med manitoba cream
Tekakor på surdeg
Grovt vardagsbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Lantbröd med surdeg
Receptkommentarer
Ursäkta franskan, men mängden vatten är helt åt helvete
Tyckte att 20 stycken skulle bli alldeles för små, så j
Hej! Du skriver att dag (kväll) 1 är då man börjar att
Hur mycket fördeg ska det vara? Är det hela på 400g ell
Hej satte en grund för 2,5 dagar sedan, i gårkväll när
Tre frågor: 1) "Ekologiskt vetemjöl" i receptet, är
Vilken bra sida. Även om jag bakat i flera år så tar ja
Senaste foruminläggen
Torrt surdegsbröd
Möglig surdeg?
Påse för jäsning på plåt
Göra liten deg, vad ska jag tänka på?
Assistentfrågan
Köpa ny ugn, vilken ska jag välja som passar till att b
Flygresa
Mala eget mjöl för baket?
Hårt skal och mjuk insida, hjälp!
Varför mala sitt eget mjöl?
Senaste tipsen
Söderberg & Sara
Hagabröd
Söderbergs bageri
Järna vedungsbageri
Saltå kvarn
Övriga kommentarer
dom ser inte goda ut precis!
Hej! Vet inte om du (sidans ägare) läser kommentarer
casinos online casino online casino games slot game
Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :) M
Fy f-n vilket skit. Köpte från leverantör i Danmark mot
___________ ______ _______ ___________ ______ _______
cheap authentic nfl nioke jerseys (Juan) baltimore rave
Taggar
baka surdeg surdegsbröd bröd levain kultur surdegsgrund recept