Start > Tips > Kommentar om Stenmalet mjöl

Stenmalet mjöl, kommentarer och synpunkter

Stenmalet mjöl

Stenmalet mjöl behåller mer vitaminer och mineraler än mjöl malet i stålvalsar. Vid stenmalning krossas kornen mellan stenarna, då går delarna i sädeskornet isär som hela enheter. Beståndsdelarna i sädeskornet förblir då intakta och vitaminer och mineraler behålls.




Kommentarer

  • Skriven av Lantbagaren, 2010-04-17 08:19:50
  • Äter stålet upp dom eller vart tar dom vägen?
    Det kan väl inte försvinna i tomma intet!

  • Skriven av Bakasurdeg.se, 2010-04-17 09:31:56
  • Bra fråga, man kan ofta läsa att stenmalet är bättre men varför? Googlar lite och hittar detta hos Warbro Kvarn (www.warbrokvarn.se/title.php?page=grodor),
    "Stenmalet mjöl
    Vi stenmaler allt vår mjöl. Den urgamla metoden att krossa kornen mellan stenar, innebär att stärkelsen i mjölet skonas på ett helt annat sätt jämfört med industrimalet (valsmalet) mjöl. Vid stenmalning går delarna i kornet isär som hela enheter istället för att skäras sönder i stålvalsar. Det gör att beståndsdelarna i kornet som hör ihop finns kvar. Vitaminer och mineraler behålls i hög grad. Mjölet blir aromrikt och får en speciell struktur som gör att bröd och annan mjölbaserad mat blir saftig och fiberrik.
    "


  • Skriven av J, 2012-05-08 19:01:05
  • Warbro Kvarn är säkert jättepartiska i frågan. Vad hände med källkritik och sunt förnuft?

  • Skriven av annica, 2012-05-08 20:41:37
  • Gå in och kolla på Camilla Plum.Hon och hennes man är eldsjälar när det gäller spannmål och odlar urtyper och mal och bakar och Gu´vet vad.Där kan Du få svr, Du ! Camilla svarar också på mail ganska omgående om man har specifika frågor.Intressant/intresserad person !


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen