Start > Tips > Kommentar om Diskning

Diskning, kommentarer och synpunkter

Diskning

Jag tyckte i början att det jobbigaste med bakning var diskningen, mjölet sitter som berg om disken får stå för länge eller så får man hela diskborsten full i deg. Här är några tips för att underlätta diskningen:

Se till att få bort all kvarvarande deg innan du använder diskborste och diskmedel.
Använd kallt vatten.
Dra ner så lite disk som möjligt, använd vikt istället för volym, gör fördeg direkt i assistentkitteln.
Skrapa bort kvarvarande deg med degskrapa i kallt vatten.
Blötlägg i kallt vatten.





Kommentarer

  • Skriven av a, 2011-04-03 12:31:06
  • Önska dig en diskmaksin

  • Skriven av Anita, 2011-04-20 16:20:49
  • Det finns ett mycket bra knep för att diska efter baket.
    Skölj ur assistentbunken med kallt vatten och ställ den upp och ner. Efter en stund går det mycket lätt att få bort degresterna


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen