Start > Tips > Kommentar om Vikt istället för volym

Vikt istället för volym, kommentarer och synpunkter

Vikt istället för volym

Jag börjar mer och mer använda gram istället för deciliter. Det blir mycket mer exakt och resultatet mera förutsägbart. Det blir även mindre disk. Det kräver en digital köksvåg men det hade jag innan.

Så här gör jag:
Jag ställer min assistentkittel på vågen och nollställer.
sedan tillsätter jag ingredienserna en efter en och nollställer mellan.
På så sätt kan jag hälla mjölet direkt ur påsen och sparar in på disk.






Kommentarer

  • Skriven av Leo , 2012-03-11 08:59:17
  • Hej, tycker du ska skriva ett par rader om bakers percentage. Det hjälper oerhört mycket för att skapa exakta resultat. Du är helt inne på rätt spår att det är bättre att väga. Bakers percentage hjälper om man vill göra fler eller färre limpor.

  • Skriven av Peter, 2012-04-22 09:30:49
  • Förslag på förbättring av sidan: för oss som inte väger, kan du lägga till en volym/vikt-omvandlingstabell någonstans på din sida för de råvaror som används? Skulle göra livet mycket enklare.. Jag har delar av det i min gamla ICA-förlagets stora kokbok, men inte för alla.

  • Skriven av Bakasurdeg.se, 2012-05-04 07:27:32
  • Tack för förslagen! Det låter som två jättebra idéer, det ska jag göra. Ledsen för att jag är så sen på att svara, har haft mycket att göra och även lite datorstrul..
    /Daniel

  • Skriven av Peter, 2015-04-23 01:54:08
  • Digitala små hushållsvågar som väger upp till 2Kg är numera jättebilliga <200 Kr, och fungerar förträffligt. Köp en och allting blir mycket enklare, exaktare och mindre disk.
    Det är en av mina bättre investeringar, måste jag säga.


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen