Start > Böcker > Kommentar om Bröd

Bröd, kommentarer och synpunkter

Bröd

Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.

Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!

Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.



»Köp boken hos Adlibris
»Köp boken hos Bokus

Betyg 4,5 av 2 röster




Kommentarer

  • Skriven av Vivvi75, 2010-08-09 13:56:58
  • Jan Hedh är min husgud Nr 1!
    Har varit på flera föreläsningar, demonstrationer och workshops där han delat med sig av ovärdelig kunskap! En Mästare av världsklass!

  • Skriven av Bakasurdeg.se, 2010-08-09 14:18:54
  • Håller med om att han är mycket duktig men hans recept är ofta lite väl komplicerade tycker jag.

  • Betyg:  5
  • Skriven av Cecilia73, 2011-02-23 19:46:24
  • Fantastisk bok,skriven med mycket engagemang.En del av bröden har lite udda smaksättning(inget man bakar till vardags eftersom de inte passar till särskilt mycket),och inget direkt för den absoluta nybörjaren,men vill man gå vidare så är den utmärkt.

  • Betyg:  4
  • Skriven av Tom, 2012-02-27 15:41:36
  • En suverän bok som är till för både nybörjare och proffs.Som nybörjare bör man kanske inte gå på dom mest avancerade recepten.

  • Skriven av kettil, 2013-01-30 21:33:03
  • jag lånadde på biblioteket och bakade bara 3-4 bröd, men alla hade betydligt mer mjöl än vad jag är van vid... om det beror på att recepten är lite gammeldags eller om de har mer mjöl i degen på kontintenten vet jag inte... det är väl också på sin plats att säga att det inte är många surdegsbröd i boken


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen