Start > Mjöler > Kommentar om Saltå Kvarn - Skrädmjöl

Saltå Kvarn - Skrädmjöl, kommentarer och synpunkter

Saltå Kvarn - Skrädmjöl

Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.
Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror.
Skrädmjölsvälling och gröt passar bra till små barn men är även utmärkt till vuxna.


Länk: www.saltakvarn.se

Betyg 5,0 av 1 röster




Kommentarer

  • Skriven av Helen, 2012-01-09 15:58:31
  • Bra att ni marknadsför det underbara skrädmjölet utanför Värmlands gränser!

    Fast kommer nog fortsätta att "importera" det som är från Stöpafors kvarn ändå. De må vara små men värda att bevara.

  • Betyg:  5
  • Skriven av Skrädmjölsfantast, 2014-07-14 10:04:20
  • Detta mjöl är det godaste som jag någonsin smakat! Jag använder skrädmjöl till nästan alla recept som innehåller mjöl. Jag har aldrig varit något fan av matpajer men när gjorde pajdegen på detta mjöl blev det en helt annan femma! Den mustiga havresmaken lyfte spenatpajen till helt andra höjder!

    Jag provade även att lägga någon matsked i mina kesoplättar och de blev både godare och höll ihop bättre.

    Förutom i pajer och plättar har jag även funnit att det passar ypperligt att t.ex. byta ut vetemjölet mot skrädmjöl när man gör falafel. (tar dock alltid något mindre mängd skrädmjöl än vad receptet anger för vetemjölet) Dessutom är det såklart även fantastiskt gott att baka bröd på! mmm…

  • Skriven av Johan, 2015-04-22 21:26:03
  • Och väldigt god gröt blir det av det också.

  • Skriven av Birgit Sjögren, 2017-01-20 17:21:23
  • Är det glutenfritt?


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen