Start > Mjöler > Kommentar om Saltå Kvarn - Vetemjöl special

Saltå Kvarn - Vetemjöl special, kommentarer och synpunkter

Saltå Kvarn - Vetemjöl special

Vetemjöl special är ett siktat vetemjöl som malts på soderkvarn, ett malverk som har valsar av sten. Mjölet har hög utmalning, ca 80 procent av vetekornet ingår. Det gör mjölet mustigt och aromrikt. Vetemjöl special har högre proteinkvalitet än vanligt vetemjöl och passar bra till olika sorters matbröd.

Länk: www.saltakvarn.se

Betyg 5,0 av 6 röster




Kommentarer

  • Betyg:  5
  • Skriven av Daniel, 2010-02-10 12:58:53
  • Saltå har premiumprodukter men kostar också lite mer. Ekologiskt och stenmalet.

  • Skriven av Evaelisabet, 2010-08-23 14:11:38
  • Jättebra men urdyrt, nästan 32 kr per påse.

  • Skriven av Anders, 2010-09-01 13:59:12
  • Bra produkter tenderar att kosta mer än dåliga. Så väldigt dyrt blir inte brödet ändå om du jämför med köpebröd. Särskilt inte om du jämför med köpebröd av jämförbar kvalitet.

    Ett grundläggande problem i samhällsdebatten kring mat. är att den ensidigt varit fokuserad på pris. Kvalitet har aldrig tidigare varit en parameter som berörts. Detta har fått många svenskar att inbilla sig att det går att producera t.ex. entrecôte för 89kr/kg i butik med bibehållen kvalitet. Vi har tydligen aldrig lagt så lite av vår disponibla inkomst på mat som nu, och vi är fetare än någonsin t.ex.

  • Betyg:  5
  • Skriven av Cecilia, 2011-01-27 00:41:02
  • Anders har rätt-ät mindre men bättre!Svälta ihjäl lär ingen göra i det här landet.Jag vet inte vad folk använder de pengar de "sparar" på att välja billigast möjliga mat,men jag lovar att det är värt att omprioritera.

  • Betyg:  5
  • Skriven av Dr. Harald Wistuba, 2011-04-20 12:06:28
  • Saltå kvarns produkter är kanon. Det märks skillnaden om man bakar eller matar surdegen ...
    Mvh, Harald

  • Betyg:  5
  • Skriven av Lenie, 2013-12-14 22:36:08
  • Vilket mjöl!
    Surdegen jäser som aldrig förr och degarna blir märkbart annorlunda - blir elastiska och klibbar inte så lätt. Jag är supernöjd. Trodde inte jag skulle märka skillnad på degarna men numer köper jag bara Saltås mjöl eftersom resultatet blir så bra :)

  • Betyg:  5
  • Skriven av Christine, 2014-05-20 12:59:11
  • Så mycket bättre än med andra ekologiska mjöler av andra märken som finns ute i svenska matbutiker. Mjölet känns annorlunda och smakar förträffligt i bröd och bakverk!
    Viktigt är också att det är lätt att spåra ursprunget på den odlade veten. De flesta billigare produkterna idag har inte den möjligheten, kanske för att om människan fick veta t. ex hur, var och när deras billiga kaffe produceras kanske det inte skulle vara så lockande.

    Hemma är vi två studenter som lever på ungefär 1 CSN lön plus någon extra tusenlapp i månaden, mer än 60 % av all mat vi köper är ekologisk/närproducerat speciellt basvarorna som smör, mjölk och mjöl. Om vi kan så kan väl dem hushåll som har 2 fulla inkomstkällor välja att tänka med hjärtat istället för med plånboken. Tänk också på att ju mer bättre/ekologiskare/närproducerad mat vi köper desto mer minskar den i pris. Marknaden styrs ju av efterfrågan.

  • Betyg:  5
  • Skriven av Christian Toll, 2016-03-21 07:04:50
  • www.hemmakvarnen.se





Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen