Start > Mjöler > Kommentar om Saltå Kvarn - Dinkelmjöl fullkorn

Saltå Kvarn - Dinkelmjöl fullkorn, kommentarer och synpunkter

Saltå Kvarn - Dinkelmjöl fullkorn

Dinkel (Triticum spelta) eller spelt som det också kallas, är en gammal vetesort som fått sitt namn av det tjocka skal (spelten) som omger och skyddar kärnan. Dinkel är ett av våra första sädesslag och har i motsats till vete behållit sina ursprungliga egenskaper. Dinkel är särskilt rikt på järn, magnesium och B-vitaminer.
Dinkelmjöl fullkorn är stenmalet och hela kärnan med grodd och kli ingår. Det ger ett naturligt näringsrikt mjöl med hög fiberhalt. Bröd och bullar bakat på dinkel får en fin och mustig smak.


Länk: www.saltakvarn.se



Kommentarer


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen