Prenumerera
|
Kontakta oss
|
Om Bakasurdeg.se
|
Översikt
Start
>
Böcker
>
Kommentar om Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare, kommentarer och synpunkter
»
Köp boken hos Adlibris
»
Köp boken hos Bokus
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Att baka med surdeg är hur enkelt som helst och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
Martin har även en blogg,
Pain de Martin
med mycket och bra information om surdegsbakning.
»
Köp boken hos Bokus
»
Köp boken hos Adlibris
Betyg 5,0 av 1 röster
Kommentarer
Betyg: 5
Skriven av gullflocka, 2012-05-06 20:52:32
helt fantastiskt! jag har börjat baka bröd tack vare Martin. Varmt rekommenderat
Lägg till en kommentar
Sätt betyg:
Kommentar
Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
Sök recept
Varför surdeg?
Vad är surdeg?
Hur börjar man?
Recept...
Recept med bilder
Recept för källor
Recept A-Ö
Köpa surdegsbröd
Böcker
Bloggar
Länkar
Mjöler
Tillbehör
Tips
Parlör
Videoklipp
Forum...
Baktankar
Frågor & svar
Övrigt
Lägg till recept
Lägga till butik / bageri
Baka surdeg finns nu på facebook!
Kategorier
Ljusa bröd
Mörka bröd
Grova bröd
Fruktbröd
Smaksatta bröd
Skållade bröd
Söta bröd
Gott med bröd
Gott till bröd
Senaste recepten
Skållat surdegsbröd
Parmesan Bröd
olivbröd
Anis- och rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Baguette
Danskt rågbröd 2011
Tekakor på surdeg
Bakasurdegs ljusa
Populäraste recepten
Levainbröd
Gotlandslimpa
Tekakor på surdeg
Levain bräck
Baguette
Grand Blanc
Grahamsbröd
Bakasurdegs ljusa
Honungsbröd
Rågbröd
Receptkommentarer
Hej, härligt men en bra hemsida om surdeg. Har bakar Ba
Hej, Jag är Engelskman och be om ursäkt i förhand för m
Inte dumt alls :)
Har provat att variera mjöl för att göra brödet lite gr
Håller med, måste blivit något fel. Sänkte mängden duru
Har bakat surdeg mest på känn tidigare och det blir lit
Varför vill alla använda manitobacream? Varför inte sat
Senaste foruminläggen
Slemmigt svamplock ocanpå surdeg
Varför blir degen "klistrig"?
Surdegjäsning i olika miljöer
Bakform
Köpa spannmål
Mindre surt?
Protein surdegsbröd?
Surdegen dubbleras ej
Mjuk skorpa
Torrt surdegsbröd
Senaste tipsen
Bensbyns brödbutik och café
Kaffestugan i Böda
Lokal
Björkaholms Bakarstuga
Stensö Hembageri
Övriga kommentarer
Vid större degar (4 limpor och uppåt) använder jag 35 c
Hej! Undrar om det är möjligt att få din e-postadres
http://www.ytterjarnaforum.se/vard-omsorg/gluten/?print
Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :) M
Fy f-n vilket skit. Köpte från leverantör i Danmark mot
Finns inte längre.
Är det glutenfritt?
Taggar
baka surdeg surdegsbröd bröd levain kultur surdegsgrund recept