Start > Böcker > Kommentar om Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare, kommentarer och synpunkter

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."

Att baka med surdeg är hur enkelt som helst och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.

Martin har även en blogg, Pain de Martin med mycket och bra information om surdegsbakning.




»Köp boken hos Bokus
»Köp boken hos Adlibris

Betyg 5,0 av 1 röster




Kommentarer

  • Betyg:  5
  • Skriven av gullflocka, 2012-05-06 20:52:32
  • helt fantastiskt! jag har börjat baka bröd tack vare Martin. Varmt rekommenderat


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen