Start > Varför surdeg? > Kommentar om Varför

Varför, kommentarer och synpunkter

Varför

Förutom att surdegsbröd har en god smak finns många andra fördelar med ett surdegsbröd. Det är saftigare och ger längre hållbarhet. Det är mindre känslig för mögelangrepp. Det har en god struktur och smular mindre.
Surdegsbröd har ett lägre GI (glykemiskt index) än vanliga bröd bakade på jäst. De ger en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare av kroppen. Det ger en längre mättnadskänsla och mer ork. Det sägs även vara särskilt bra för diabetiker.
Man kan baka alla typer av bröd med surdeg och även vetebullar och tex pizza.





Kommentarer

  • Skriven av www.bakbokmat.wordpress.com, 2013-01-02 16:52:42
  • Jag är väldigt sugen på att baka surdegsbröd. Har bakat mycket annat matbröd förut och känner mig redo för nya utmaningar.

  • Skriven av Inger, 2013-04-13 09:37:10
  • Bröd som får jäsa lång tid är hälsosammare också därför att då bryts fytinet i brödet ner. Fytinet gör att kroppen har svårare att ta upp mineraler ur maten. Så surdegsbröd har verkligen många hälsosamma egenskaper :)

  • Skriven av Lisa, 2013-09-23 12:53:14
  • Jag vill instämma i det som Inger sa, mindre fytinsyra innebär högre upptag av viktiga mineraler som till exapel järn och zink. En starkt skäl att välja surdegsbröd!


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen