Start > Mjöler

Mjöler

Bookmark and Share

Har du några tips på mjöler? Kontakta gärna oss via formulär eller via mejl webmaster(a)bakasurdeg.se

ICA I love eco Rågsikt

KRAV 2kg

Mjöl av vete och råg från svenska ekologiska odlingar.

ICA I love eco Vetemjöl

KRAV 2kg

Finmalet och siktat mjöl av ekologiskt odlat vete från svenska fält.

ICA I love eco Vetemjöl special

KRAV 2kg
Fint mjöl av vete som passar bra till bakning.

Manitoba Cream

Manitoba Cream - det mytomspunna vetemjölet

Manitoba Cream är sedan länge proffsbagarnas vetemjöl. Nu släpper Finax äntligen denna välbevarade yrkeshemlighet i butik. Det innebär att också du kan lyfta doftande matbröd ur ugnen - lika höga, saftiga och luftiga som i bageriet.

Manitoba Cream produceras i Sverige, men har sin historia och sitt ursprung på Kanadas vidsträckta sädesfält. Hemligheten är mjölets höga andel av solmoget vårvete. Detta ger inte bara en högre proteinhalt, utan också en kvalitet på proteinet som saknar motstycke på den svenska marknaden.

Sammantaget ger detta en högre glutenhalt som gör din deg extra fin och elastisk. Jäskraften blir bättre vilket gör dina bröd högre, saftigare och luftigare - jämfört med det traditionella vetemjöl som hemmabagarna hittills varit hänvisade till.

Manitoba Cream använder du till matbröd. Du kan baka precis som du brukar göra. Men allra bäst resultat får du efter en rejäl knådning.

Northern Spring

Northern Spring Vetemjöl är ett ljust mjöl som mals av högproteinvete från USA. Lämpligt för kyl- och frysbrödsbakning, bröd med högt fiberinnehåll samt till brödtyper med extremt höga brödvolymer.

Saltå Kvarn - Dinkelmjöl fullkorn

Dinkel (Triticum spelta) eller spelt som det också kallas, är en gammal vetesort som fått sitt namn av det tjocka skal (spelten) som omger och skyddar kärnan. Dinkel är ett av våra första sädesslag och har i motsats till vete behållit sina ursprungliga egenskaper. Dinkel är särskilt rikt på järn, magnesium och B-vitaminer.
Dinkelmjöl fullkorn är stenmalet och hela kärnan med grodd och kli ingår. Det ger ett naturligt näringsrikt mjöl med hög fiberhalt. Bröd och bullar bakat på dinkel får en fin och mustig smak.

Saltå Kvarn - Dinkelmjöl siktat

Saltå Dinkelmjöl är ett stenmalet, siktat mjöl med hög utmalning. Dinkel har genom sin glutenkvalitet och unika proteinsamman-sättning väldigt bra bakegenskaper. Det kan användas i alla recept i stället för vete.
Bröd och bullar bakat på dinkel får extra fin och mustig smak.

Saltå Kvarn - Fyrkornskross

Fyrkornskross är framställt av vete, råg, skalat korn och skalad havre, som krossats och sorterats.
Fyrkornskross är fiberrikt och nyttigt och passar bra till gröt och i bröd.

Ingredienser: Lika delar kross av biodynamiskt vete, råg, korn och havre
Vikt: 550 g

Saltå Kvarn - Grahamsmjöl

Grahamsmjöl mals på stenkvarnar. Det är ett sammalet mjöl, dvs ett fullkornsmjöl malt av hel vetekärnan. Grahamsmjöl har utpräglad spannmålssmak och är rikt på mineraler, vitaminer och fibrer.
Ger ett riktigt mustigt bröd och är gott att koka gröt på.

Saltå Kvarn - Kornmjöl

Kornmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl malt av det hela skalade kornet. I motsats till vete och råg sitter kornets agnar fastvuxna med kärnan och måste skalas före framställning av mjöl, flingor och liknande. Grodd och kli finns dock kvar. Det gör att kornmjölet är rikt på vitaminer, mineraler och fibrer. Kornmjöl passar bra till gröt, bakning och panering.

Saltå Kvarn - Rågmjöl

Rågmjöl är ett fullkornsmjöl malt på stenkvarn. Inga delar är bortsiktade, vilket bevarar näringsämnen och nyttiga fibrer.
Av rågmjöl kan man baka riktiga surdegslimpor som ger ett mörkt bröd med kraftig smak av råg. Vill du baka med jäst, så behövs vetemjöl därtill.
rågmjöl är också jättegott till gröt och till panering.

Saltå Kvarn - Rågsikt

Rågsikt är en färdig mjölblandning som består av vetemjöl och siktat rågmjöl. Om man önskar ett lite grövre mjöl kan man blanda i vanligt rågmjöl eller grahamsmjöl.
Rågsikt används framför allt till brödbak.

Saltå Kvarn - Skrädmjöl

Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.
Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror.
Skrädmjölsvälling och gröt passar bra till små barn men är även utmärkt till vuxna.

Saltå Kvarn - Vetekross

Vetekross framställs av hel vete som krossas och sorteras. Vetkross passar bra till gröt, i brödbak och matlagning.

Ingredienser: Biodynamisk vetekross
Vikt: 550 g

Saltå Kvarn - Vetemjöl

Saltå Vetemjöl är ett siktat vetemjöl som malts på soderkvarnar, ett malverk som har valsar av sten. Mjölet har hög utmalning, ca 80 % av vetekornet ingår.
Att vårt vetemjöl är lite mörkare än annat vetemjöl beror just på att så stor del av hela kornet ingår. Det ger ett mustigt, aromrikt mjöl som ger extra goda bullar och bröd.

Saltå Kvarn - Vetemjöl special

Vetemjöl special är ett siktat vetemjöl som malts på soderkvarn, ett malverk som har valsar av sten. Mjölet har hög utmalning, ca 80 procent av vetekornet ingår. Det gör mjölet mustigt och aromrikt. Vetemjöl special har högre proteinkvalitet än vanligt vetemjöl och passar bra till olika sorters matbröd.
Matbloggstoppen