
Manitoba Cream - det mytomspunna vetemjölet
Manitoba Cream är sedan länge proffsbagarnas vetemjöl. Nu släpper Finax äntligen denna välbevarade yrkeshemlighet i butik. Det innebär att också du kan lyfta doftande matbröd ur ugnen - lika höga, saftiga och luftiga som i bageriet.
Manitoba Cream produceras i Sverige, men har sin historia och sitt ursprung på Kanadas vidsträckta sädesfält. Hemligheten är mjölets höga andel av solmoget vårvete. Detta ger inte bara en högre proteinhalt, utan också en kvalitet på proteinet som saknar motstycke på den svenska marknaden.
Sammantaget ger detta en högre glutenhalt som gör din deg extra fin och elastisk. Jäskraften blir bättre vilket gör dina bröd högre, saftigare och luftigare - jämfört med det traditionella vetemjöl som hemmabagarna hittills varit hänvisade till.
Manitoba Cream använder du till matbröd. Du kan baka precis som du brukar göra. Men allra bäst resultat får du efter en rejäl knådning.