Start > 20 Senaste kommentarerna

20 Senaste kommentarerna

Vid större degar (4 limpor och uppåt) använder jag 35 cm bredspackel som verktyg och en 25 cm variant för att forma runda bröd med. Mycket smidigt!
Hej! Undrar om det är möjligt att få din e-postadress. Skulle gärna vilja maila lite information om en nyutkommen bakbok för allergiker. Med vänliga hälsningar! Lennart Lindskog Lindskog Förlag
http://www.ytterjarnaforum.se/vard-omsorg/gluten/?print=1
Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :) Måste jag diska degiga assistentkärl (varje gång sambon har gjort pizzadeg...) så kör jag det i diskmaskin, flera gånger på sköljprogrammet med lite handdiskmedel i varje gång. När det är ordentligt med skum i botten av diskmaskinen efter sköljprogrammet så är det färdigtatt diskas på vanligt program. Diskar absolut aldrig degiga kärl för hand!
Fy f-n vilket skit. Köpte från leverantör i Danmark mot superhög portokostnad och utebliven leverans (Postnord!!). När den efter lång tid väl kom fungerade den inte. Delar har bytts ut men den fungerar ändå inte. Nu ligger den där den hör hemma: i soporna
Finns inte längre.
Är det glutenfritt?
Försvinner inte blyet med tiden - efter många ggr. bakning? Hörde nyligen att det kan finnas ämnen i marmor, som avger strålning. Kan det även finnas i granit? Exempelvis, granit stenen på bilden ovan?
köpte på stenugnsbageriet vid tofta för 80 spänn styck. ska snart börja använda klart att man inte diskar dem????? svenska folket har bacillskräck in absurdum
Bästa diskborsten ever!! Den enda jag använt de senaste fem åren.. Bara att köra i diskmaskin så är den som ny igen!
Och hur många procent surdeg behöver det vara i brödet för att GI¨t ska sänkas?
www.hemmakvarnen.se
ENORMT inspirerande!!!!Jag ska ochså få hjälp att bygga upp en bagarugn, för mommabröd( mjukt tunnbröd)och surdegsbröd!
Din passion för bröd är fantastisk. Jag är glutenintollerant och bakar mitt eget bröd men problemet är hållbarheten. Brödet torkar o tappar därmed i smak redan dagen efter. Vad kan man göra föra att brödet inte ska torka. Jag använder brödmix, oftast en blandning mellan grovt o vitt och tillsätter inte annat än salt o lite socker som smakämnen.
Detta må vara ekologiskt, men alla "ekologiska" produkter från ICA med fina EKO logotypes innehåller askorbinsyra! Så det är ett ekologiskt mjöl med tillsatser.
Digitala små hushållsvågar som väger upp till 2Kg är numera jättebilliga <200 Kr, och fungerar förträffligt. Köp en och allting blir mycket enklare, exaktare och mindre disk. Det är en av mina bättre investeringar, måste jag säga.
Och väldigt god gröt blir det av det också.
Vill man mala sitt eget mjöl så finns det mjölkvarnar för hemmet på www.bythemill.se
Varför inte jäsa degen i bunken till Assistenten?
Hej. Jag ser till min glädje att du har samma degblandare som jag. Sen jag började med surdegsbak har jag fått för mig att min blandare inte är optimal. Den kör på för hårt tycker jag. Har du reglage på din så att du kan reglera farten? Särskilt vetesurdegsbrödet har varit svår att begripa sig på. Den faller ofta samman och dör när jag kör den för hårt. Ja jag försöker mig på att få fram de där glutentrådarna, eftersom de inte kommer kör jag några varv till och så plötsligt är den förstörd. Jag har bara en hastighet på min maskin.


Matbloggstoppen