Start > Baktankar > Kommentar om Lös deg?

Lös deg?

Jag har precis börjat baka med surdeg och nu har jag en fundering.
Degen blev väldigt lös. så lös att den flyter ut på plåten när den ska jäsa för andra gången. Den var lite svårflörtad att få igång jäsningen i plastlådan men det bubblade allafall. Att det är för sent att göra något nu, de som står och jäser, förstår jag men hur fast ska degen vara när man blandar i mjölet för sista gången?

Christia



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-11-17 20:56:24

    Lös deg och bröd som flyter kan ha många orsaker. Jag har råkat ut för det av följande skäl:
    * Knådat degen för dåligt vilket gör att gluten inte utvecklas tillräckligt
    * Låtit degen jäsa för länge/för varmt
    * För lite mjöl

    Man kan också minska risken för platta bröd med s.k. rundrivning.

    Ulf
    2012-05-05 08:45:00

    Hej Christia!
    Låter som att degen är för lös och den går nog inte att rädda. Du får prova dig fram så lär man sig när degen har lagom konsistens. Något kladdigare än en vanlig bröddeg.

    Lycka till!

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen