Start > Frågor & svar > Kommentar om Jäser för mycket

Jäser för mycket

Jag bakar vitt bröd på manitoba cream ganska ofta, levain, baguetter eller liknande. Mitt problem som kanske inte verkar som ett problem är att jag får jättelika blåsor i brödet så att det knappt går att göra skivor som hänger ihop. Visst vill jag ha ett luftigt bröd men inte inte med detta jättehåll mitt i. Tips någon?
Åsa



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-09-08 17:54:03

    Hej, om du kalljäser bröden så blir det mindre hål i brödet. Se bara till att jäsningen kommit igång innan du stoppar brödet i kylen. Kylen är lite väl kall och stannar nästan helt upp jäsningen, använd hellre en sval om du har tillgång till det.

    Du kan också prova att rundriva brödet någon extra gång mitt i jäsningen.

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen