Start > Baktankar > Kommentar om Få igång surdegen igen...

Få igång surdegen igen...

Nu har jag testat flera gånger. Surdegen puttrar och jäser som den ska när jag börjar med ny sats. Men den delen av surdegen som sparas får inte liv igen. Jag matar, petar i honung, låter den vila i rumstemperatur, rör om etc. Vad gör jag för fel?
Lena Larsson



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-05-05 15:08:58

    Hej Lena!

    Det som funkar bra för mig är att mata surdegsgrunden enligt receptet här på bakasurdeg.se. Då matar jag surdegsgrunden en gång per vecka och förvarar den i kylen. Har man surdegsgrunden framme behöver man mata den ca en gång per dag.

    Jag brukar även mata min surdegsgrund lite extra varannan månad. Då låter jag den stå framme några dagar och matar den enligt receptet varje dag. Då brukar den bli pigg och fräsch!

    Lycka till.

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen