Start > Övrigt > Kommentar om Vad är Eftermjöl?

Vad är Eftermjöl?

Jag har fått mjöl av en kompis, "eftermjöl". Hon vet inte vad det är, jag har googlat men hittar inget. Finns det någon här som vet?
Kicki



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2013-10-15 09:35:42

    När man producerar vetemjöl (och inte gör fullkornsmjöl) så får man olika fraktioner allfrån det rena vita mjölet till kruskakli. Eftermjölet är ett mellanting som jag tror man får efter att ha gjort en andra siktning av det dom blivit över när man siktat från det fina vita mjölet. Eftersom vitt vetemjöl kan uppfattas som för mesigt att göta matbröd på och fullkorn eller råg för mäktigt kan eftermjölet vara ett bra alternativ för matbrödet. Min mor bakade mycket matbröd på eftervetemjöl (eller veteeftermjöl som en del säger)

    sören a

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen