Hej skulle vilja baka surdegsbröd och hittade denna sidan. Har provat att baka ett rågsurdegsbröd utan vidare lyckat resultat, skulle vilja prova ett vetesurdegsbröd i bakmaskinen. Skulle någon vänlig själ kunna berätta för mig vilka ingredienser och hur mycket av varje som ni lägger i, är inte van att baka bröd. Det låter så enkelt 100gr surdeg till 450 gr mjöl, och är säkert också om man är van, men vad ska mer till? Har försökt googla recept men hittar bara en massa man ska knåda hit o dit och stänka på vatten. Så om någon har något recept på ett gott vetesurdegsbröd som man bara "tjoffar" i bakmaskinen och kör skulle jag bli jätteglad. Tack
Hej, köpte en bakmaskin häromdagen och har nu gjort 3 bröd med surdeg. Riktigt bra smak osv...jag önskar jag kunde fått den mjöliga finishen. Tror jag skall prova o ta upp degen efter blandning o mjöla in den? Mvh Magnus
Jag testade detta igår, och det funkade utmärkt! 100 gr surdegsgrund till 450 gr mjöl, körde det sedan på vanligt fullkornsprogram. Lätt som en plätt!