Start > Baktankar > Kommentar om ska surdegen lukta?

ska surdegen lukta?

Hej, Jag hällde just ut min surdegsgrund eftersom den luktade så fruktansvärt illa, det kändes inte hällsosamt att äta något från den! Ska den lukta, det heter ju visserligen surdeg men endå?
CarinSvar, kommentarer eller synpunkter

  2021-09-15 08:31:22

  Jag gjorde surdeg det gick bra jag är 12

  Lars
  2012-11-17 21:02:34

  Luktar illa? Både min rågsur o vetesur luktar syrligt men friskt. Om rågsuren inte fått uppmärksamhet på länge kan den doften dra lite mot Aceton tycker jag. Luktar den som du beskriver hade jag startat en ny surdeg. Väldigt viktigt med hygienen på redskap o burkar som kommer i kontakt med surdegen.

  Ulf
  2012-01-02 20:17:23

  Är det en rågsurdegsgrund kommer den lukta väldigt illa, med betoning på väldigt. Det luktar ättika i en kombination med "gammal mat" kan man säga. Ungefär som om du lagat mat i en gryta och sen bara spolat vatten i den och låtit den stå ett tag. Vetesurdegsgrund luktar inte heller gott, men betydligt mindre pikant än den på råg. Bara du använder rena kärl/redskap när du sätter surdegsgrunden så är det alltså ingen fara att det luktar lite illa, byt gärna kärl till grunden när du matar den också så slipper man en massa gamla avlagringar och äckel :)

  Jonas
  2011-02-23 11:09:31

  Du ska inte äta surdegsgrunden. ;-) Testa och baka, säkert inga problem. Eftersom surdegsgrunden utvecklar mjölk- och ättikssyra så luktar den inte så gott om det var ett tag sedan den matades. En surdegsgrund som är nymatad ska lukta fräscht syrligt efter ca en dag.

  Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen