Start > Baktankar > Kommentar om Bearbeta degen

Bearbeta degen

Jag använder alltid assistent som hjälp vid bearbetningen av degen men ofta upplever jag det som att tiden det krävs för att få till en spänstig deg varierar. Ena gången utvecklas gluten fint och degen blir trådig och fin men nästa gång så går det inta alls lika lätt.

I dag provade jag med att vila degen under bearbetningen. Först 4 minuter på låg hastighet, 4 min vila, 4 minuter på mellan hastighet, 4 minuter vila och sist 2 minuter på låg hastighet. Funkade jättebra! Om det verkligen gör någon skillnad visar sig väl först efter att jag testat några fler gånger men det är värt att prova!

Bakasurdeg.se



Svar, kommentarer eller synpunkter


Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen