Start > Frågor & svar > Kommentar om Surdegen dubbleras ej

Surdegen dubbleras ej

Hej, Jag har nu haft min surdeg några månader. De flesta recept jag följt eller kollat på Youtube uppmanar de att surdegsgrunden ska minst dubbleras. Min kommer upp på strax över hälften av sin höjd (x1,5 sin totala höjd - om ni förstår). Frågan är ju vad jag gör för fel. Jag använder min surdeg (ca 25-50g) och sen 100g vatten/ mjöl som jag matar den med. Gör exakt på samma sätt som många andra men det blir aldrig dubbla storlek eller mer som man hört andra få. Vad gör jag för fel/ vad är det jag inte tänker på? Pga det (tror jag) får inte mitt bröd den höjd man strävar efter...
Sara



Svar, kommentarer eller synpunkter


Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen