Start > Baktankar > Kommentar om Baka i vedspis

Baka i vedspis

Hej är helt ny på surdegsbröd och har just nu första "grunden" ståendes på dag 3 ( har följt pain de Martins surdegs skolan " men nu undrar jag om det inte borde gå att baka i min vedspis?? Har en Husqvarna 1926 ( tror jag) ugnstermometern fungerar men är från 1-5, så om det går att baka i den ungefär vad ska man ha för värme när man gör levain / formbröd / baguette / ciabatta?? Måste jag ha någon plåt eller kan man bara lägga in brödet i ugnen??

Tacksam för svar
Diana

Diana



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2015-01-28 10:05:00

    Visst kan du det! Jag har en liknande vedspis och det fungerar fint fint. Det enda du måste tänka på är att vända på brödet ungf. Varje 10 min. I en vedspis kommer värmen från vänster sida (brännkammaren) och om man inte vänder tex. På en stek, då blir den kolsvart på ena sidan och rå på den andra. :) jdet äar kanske lite fusk, men ag brukar andvända bakformar i plåt, sen har jag en baksten i botten som jag har gjort utav en täljstensplatta jag köpte på vedspis.se :)
    Lycka till!

    Lars

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen