Start > Baktankar > Kommentar om Tankar om jäsning

Tankar om jäsning

Hej!

Ska baka senare ikväll och har satt en fördeg (vetesur) som stått över natten. Den var m a o klar att bakas på imorse efter 8-10 timmars nattvila. Saken är den att jag inte har möjlighet att baka på den förrän i eftermiddag efter skola/jobb, så jag satte den i kylen som en slags nödlösning. Kommer den att klara sig, eller lär jag komma hem till en punkterad fördeg?

JBW



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2014-01-16 09:39:19

    Eftersom ingen svarade bad jag en tyst bön till Gaia (det är ju en biologisk process det här trots allt) och kom, förmodligen tack vare detta, hem till en deg som inte hade punkterats - på vilken jag sedan bakade ett bröd som skulle ha fått även en erfaren bagare att gråta, i positiv mening. Så för den som hamnar i samma sits; det kommer förmodligen att funka. Hinner du inte baka ut skiten på morgonen bör det fungera att sätta in den i kylen och göra det på eftermiddag/kväll.

    JBW

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen