Start > Frågor & svar > Kommentar om Hård botten på brödet

Hård botten på brödet

Jag har de två senaste gångerna misslyckats totalt med mitt surdegsbröd då botten har blivit stenhård och även ytan lite för hård. Vad gör jag för fel? Jag har följt receptet på gotlandslimpa och fruktbröd. Är det för att plåten är varm när jag lägger in brödet? Håller min ugn fel temperatur? Är det för mycket eller för lite fukt? En kompis sa att han luftar ugnen var 5:e minut - bör jag göra det? Jag har lagt på folie på brödet för att det inte ska bli för mörkt - är det boven? Några tips? Brödet går inte att äta :-(
Ulrika



Svar, kommentarer eller synpunkter


Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen