Start > Baktankar > Kommentar om Stor surdegsgrund använda som fördeg?

Stor surdegsgrund använda som fördeg?

Jag har matat min surdeg och den börjar bli stor, kan jag bara ändra receptet och köra med ca 300-400g surdegsgrund och gå efter konsistens på degen?

Kan jag ersätta fördeg med en stor surdegsgrund?

Oskar Sollevi



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2013-05-11 08:22:19

    nej, det kommer inte fungera bra. Fördegen ska matas upp med ca, 100g grund, 150 g mjöl och 150 g vatten, sedan ska den stå ca 12 timmar. Då är den färdig. Dvs. maximalt pigg och fräch.

    Beroende på om jag planerar att baka eller inte så matar jag min surdegsgrund olika mycket. Ska jag inte baka så häller jag ut den gamla surdegsgrunden så endast 20-50 g återstår. Då slipper jag få så stor surdeg.

    Daniel

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen