Start > Baktankar > Kommentar om Jäslåda

Jäslåda

Här kommer ett förslag till jäs och startlåda om man har problem med värmehållningen 25-30 grader.
Tag en kartong eller låda(Flyttlåda går bra)Skaffa trälist förslag 20x20mm en kortare packrem ,värmelampa med skärm (från en djuraffär)
Jag använder en 75w lampa.Limma eller spika fast två 90 cm bitar på
långsidorna, i toppen på listerna fäster du en tvärlist som lampan skall hänga på,trä packremmen genom lampans hängbygeloch häng lampan över tvärlisten nu kan du reglera temperaturen i degengenom att höja och sänka
Den anordning har jag använt i tre års tid ochfungerar mycket bra.
Täck inte över då blir det alldeles för varmt

BerntSvar, kommentarer eller synpunkter

  2015-01-17 19:23:22

  Hej ! Lena .Ursäkta för sen kommentar.Lägg alltid en termometer i botten på lådan .Jag brukar lägga en duk över degkärlet men täck aldrig över lampan eller själva lådan.Komihåg att reglera temperaturen genom att höja och sänka lampan med remmen.Jag använder min låda en gång i veckan,för matning av min surdeg och för jäsning av deg för surdegsbröd med potatis och filmjölk.25-30 har funkat för mig,men man måste ju kolla så man inte kommer över 30.

  Mvh Bernt Wernund

  Bernt
  2014-11-03 12:42:53

  Tack så hemskt mycket. Konstigt att det skrivs så lite om problemet med rätt temperatur för surdeg. Jag var nästan desperat(deprimerad) efter ett tips som ditt. Guld värt. 25-30 grader, är inte det en risk att det blir för varmt?

  lena holmberg

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen