Start > Baktankar > Kommentar om Vad ska man ha för assistent?

Vad ska man ha för assistent?

Hej!
Jag är en ny surdegsbagare som undrar över det här med "assistent". Alla recept jag läst här innefattar en assistent. Vad ska man ha och vad är en assistent egentligen? Det är väl inte samma sak som bakmaskin? Jag körde en deg i en köksassistent/mixer med roterande knivblad. Den började ryka och lukta bränd plast.
Fungerar det att använda en elvisp? Går det att knåda för hand?

Tacksam för tips!

Jens



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-10-09 16:40:47

    Jag har bakat surdegsbröd i snart ett halvår och äger ingen assistent. Det går faktiskt att handknåda, men det kräver sitt tålamod och lite mjölksyra i armarna. :)
    Jag brukar lägga till några minuter extra till receptets knådningstid, eftersom jag förmodar att bakassistenten är lite effektivare.
    Det har hittills blivit riktigt bra bröd. Så våga prova!

    M Larsson
    2012-04-13 06:47:38

    Hej!

    Vi har en klassiker hemma, Electrolux Assistent. Kostar en del men med den kan man göra det mesta i köket. Leverpastejer, mala köttfärs, stoppa korv.... egentligen allt i maskinväg lite beroende på vilka tillbehör man har till den. Den maskinen är också orsaken till att vi kallar maskintypen för "assistent" om jag inte har helt fel. Är man intresserad av mer än bakning så rekomenderas den starkt.

    Tony
    2012-04-04 12:59:28

    Jag har en gammal rackare men såg att man kan vinna en Hercules ifrån OBH Nordica på www.surdegsbrevet.se

    Nisse

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen